Recept na měsíc ČERVENEC          

Krevety v rajčatové omáčce

Potřebujeme: 1 kg krevet, 1 sklenka olivového oleje, 1/2 kg zralých rajčat (nebo 1 lžíce rajského protlaku), 3/4 šálku nadrobno nakrájené cibulky, sklenka bílého vína,1/2 šálku nakrájené petrželky, sůl, pepř, 3 lžíce octa.

Postup: Krevety opláchneme a dáme do vařící vody se třemi lžícemi octa a lžičkou soli. Vody jen tolik, aby byly krevety ponořené. Povaříme asi 20 - 30 minut. Necháme vychladnout a potom je očistíme. V hrnci rozpálíme olej, necháme zezlátnout cibulku a podlijeme vínem.Přidáme oloupaná propasírovaná  rajčata, petrželku, sůl a pepř.Když šťáva zhoustne, přidáme krevety a necháme na mírném ohni ještě asi 10 - 15 minut.                                                                           Podáváme teplé i za studena.

Podáváme s hranolkami, kroketami nebo řeckým chlebem.

Doporučujeme: jakékoli dobré červené nebo růžové víno                                  

Vyberte si lahodné víno v našem e-shopu.

Dobrou chuť - Kali orexi

Řecká taverna v Sivotě

 

Prodej grilů

www.gril-muurikka.cz

Řecká restaurace Poseidon Písek

Navštivte gastronomicky zajímavou restauraci. Ochutnáte řecké speciality, posedíte ve velmi vznešeném a krásném prostředí. Doporučujeme !!

http://www.poseidonpisek.cz/

vinum_left.jpg

Půjčovna lodí Vltava 

www.votus.cz
info@votus.cz
prázky 035[2].jpg

Vyhledat v textu

21. 7. Vítězslav

Zítra: Magdaléna