Recept na měsíc LISTOPAD          

Husa s kaštanovou nádivkou

V Řecku sice sv. Martina neslaví, ale recept na husu se možná hodí.

 Potřebujeme: 1 husu s droby, asi 1 kg jedlých kaštanů, 50 g másla, 300 g jablek, 2,5 dcl mléka, hrst piniových semínek, trochu skořice (nepřehánět!), lžíce cukru, šťáva z 1 citronu, sůl, pepř.

Postup: husu povaříme ve slané vodě; přitom si připravíme nádivku - kaštany nařízneme a pečeme v troubě, až se z nich začne odlupovat slupka; játra, srdce a žaludek povaříme asi 10 min., pak je nakrájíme na drobno a osmahneme na másle; přidáme jablka nastrouhaná nahrubo a mícháme, až změknou; podlejeme horkým mlékem a sklenkou vývaru z husy, přidáme nadrobno nakrájené kaštany a piniová semínka, skořici, cukr, sůl a pepř; necháme dusit, až se mléko vpije. Touto nádivkou naplníme husu, potřeme ji máslem, přelijeme citronovou šťávou a pečeme za občasného přelévání do měkka. Husa má být dobře propečená s křupavou kůrčičkou.

Přílohu nechám na vás, ale mně by k tomu chutnala bramborová kaše.                                                                                                               

Doporučujeme: jakékoli kvalitní červené víno, např. Agiorgitiko                               

Vyberte si lahodné víno v našem e-shopu.

Dobrou chuť - Kali orexi

Řecká taverna v Sivotě

 

Prodej grilů

www.gril-muurikka.cz

Řecká restaurace Poseidon Písek

Navštivte gastronomicky zajímavou restauraci. Ochutnáte řecké speciality, posedíte ve velmi vznešeném a krásném prostředí. Doporučujeme !!

http://www.poseidonpisek.cz/

vinum_left.jpg

Půjčovna lodí Vltava 

www.votus.cz
info@votus.cz
prázky 035[2].jpg

Vyhledat v textu

21. 11. Albert

Zítra: Cecílie